تور تخت سلیمان

تمدنی دیرینه در سکوت دریاچه
20 رای شما هم امتیاز بدهید!
در صورت اضافه شدن تور به این مقصد خبرم کن!
نام
نام خانوادگی
تعداد
نفر
تلفن همراه
ایمیل

اگر به تاریخ ایران علاقه‌مند هستید می‌توانید در یک سفر سه و نیم روزه به بازدید از سه مجموعه‌ی ثبت شده جهانی رفته و سپس در خوی به آرامگاه شمس تبریزی بروید و این مکان متبرک را زیارت کنید. سپس در ادامه‌ی سفر سری به ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا، ارومیه زده و از آنجا به چالدران بروید و محلی که مردان شجاع ایرانی برای دفاع از میهن، تا پای جان در برابر عثمانی‌ها جنگیدند را از نزدیک تماشا کنید. شگفتی‌های این سفر تمامی ندارد، قره کلیسای زیبا و گنبد سلطانیه که در انتهای سفر بدانجا خواهید رفت تماماً از دیدنی‌های این سفر بسیار زیبا و فرهنگی تور تخت سلیمان است که تمامی لحظاتش قطعاً برایتان لذت‌بخش خواهد بود.

  1. تخت سلیمان

تخت سلیمان در واقع گنجیه‌ی تاریخی است که در استان آذربایجان و در 45 کیلومتری شهر مرزی تکاب قرار دارد. این منطقه از نواحی بکر ایران است که در فهرست آثار ملی ثبت شده در یونسکو است. از پله‌های پر پیچ و خم تخت سلیمان که بالا می‌روید پس از ورود از یک در بزرگ اولین چیزی که در برابر چشمان شما ظاهر می شود، افقی وسیع به رنگ آبی لاجوردی از دریاچه‌ی تخت سلیمان است.
آب این دریاچه‌ی طبیعی که از عمق 120 متری می‌جوشد و بالا می‌آید تصویری بسیار زیبا و خارق العاده در برابر چشمان شما قرار می‌دهد که هرگز آن را فراموش نخواهید کرد. این آب بسیار خوش رنگ به علت داشتن املاح زیاد اصلا مناسب آشامیدن و کشاورزی نیست، در مورد این دریاچه افسانه‌های زیادی وجود دارد. گروهی براین باور هستند که گنجی در اعماق دریاچه وجود دارد، برخی دیگر نیز معتقد هستند اشیای گران‌بهایی از گذشته در این دریاچه انداخته شده‌است و...

تمامی این داستان‌ها، حکایات مختلفی که در مورد این دریاچه آرام و پر رمز و راز می‌گویند. حتی گفته می‌شود، انگشتر معروف حضرت سلیمان هم در کف این دریاچه قرار دارد. عمق و میزان رسوب این دریاچه آنقدر بالاست که نمی‌توان درون آن شنا کرد. غواصان زیادی خواستند که به عمق آن شنا کنند، اما با توجه به سنگینی  آب این امکان برایشان وجود نداشت. پس تابلوی شنا ممنوع را در این مجموعه جدی بگیرید.

در کنار دریاچه تخت سلیمان، بازمانده بزرگ‌ترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام یعنی تخت سلیمان قرار دارد. این بنای باشکوه شامل دریاچه‌ سلیمان، آتشکده‌ آذرگُشنسب، معبد آناهیتا، ایوان خسرو و تالار ستون‌دار است. آتشکده آذرگشتسب معروف‌ترین قسمت این مجموعه است. تخت سلیمان توسط بهرام پنجم برپا شد و در دوره خسرو انوشیروان رونق یافت. تخت سلیمان را به روایتی زادگاه زرتشت می‌دانند. در شاهنمامه به این بنای عظیم با نام «چیچست» اشاره شده‌است.

علت نام‌گذاری این منطقه به تخت سلیمان، روایت‌های متعددی وجود دارد، عده‌ای بر این باور هستند که این بارگاه مقدس و بزرگ همان محل زندگی حضرت سلیمان که خود نیز آن را ساخته‌است. گروهی دیگر نیز می‌گویند، نام این منطقه از ترس حمله‌ی اعراب به عبادتگاه‌های زرتشتی به نام سلیمان تغییر یافته‌است.

  1. زندان سلیمان (زندان دیو)

زندان سلیمان نام کوهی مخروطی شکل و میان تهی است که در سه کیلومتری غرب تخت سلیمان قرار گرفته‌است. این کوه در ارتفاع 97 تا 107 متری از سطح دریا قرار گرفته و ظاهر بسیار مخوفی دارد. بر فراز آن یک گودال عمیق به ارتفاع 80 متر و قطر دهانه 65 متر وجود دارد. زندان سلیمان به زندان دیو هم شهرت دارد. در اطراف زندان دیو چشمه‌های آب گرم گوگردی فراوانی وجود دارد که خاصیت درمانی دارند. هنگامی که به بالای کوه و زندان سلیمان می‌رسید، بوی گوگرد را کاملا درون گودال احساس خواهید کرد و زمان زیادی نمی‌توانید داخل آن را تماشا کنید.
برای رفتن به زندان دیو باید یک کوهنوردی با شیب سخت را به جان بخرید. در انتها وقتی در بالای کوه قرار می‌گیرید و گودال 80 متری را تماشا می‌کنید، سرگیجه و ترس شما را احاطه خواهد کرد و حسی عجیب خواهید داشت که در هیچ سفری برایتان تکرار نخواهد شد. علاوه براین این کوهنوردی سخت یک فاید دیگر هم داشته‌است، شما توانسته‌اید، چشمه‌های گازدار و بخارهای درون حفره را از نزدیک تماشا کنید.

دانشمندان پس از بررسی‌های بیشمار بدین نتیجه رسیده‌اند که این کوه قدمتش به دوره‌ی ساسانیان بر می‌گردد و منشا بوجود آمدنش تنها یک چشمه‌ی کوچک بوده‌است.

در ساخت زندان سلیمان ارومیه هیچ دریا یا هیچ عامل دیگری دخیل نبوده. تنها همین چشمه باعث بوجود آمدن دریاچه تخت سلیمان ارومیه شده‌است.

  1. قره کلیسا

کلیسای «تادئوس مقدس» یا قره کلیسا در مرتفع‌ترین منطقه استان آذربایجان غربی، چالدران قرار گرفته و در سطحی به مساحت ۱۵۰×۲۰۰ متر ساخته شده‌است. این کلیسا نهمین اثر ایران بوده که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است.

قره کلیسا مکان دفن یکی از حواریون مسیحی است. عده‌ای براین اعتقادند وجه تسمیه نام قره کلیسا به این بر می‌گردد که قره به معنای بزرگ است. اگر این تفسیر درست باشد، قره کلیسا به معنای کلیسای بزرگ معنی می‌شود. از طرفی دیگر قره در اصطلاح رایج به معنای تیره است. بنابراین قره کلیسا به معنای کلیسای سیاه نیز معنی می‌شود. این معنا با توجه به سنگ‌های سیاه که برای ساخت کلیسا استفاده شده، بیشتر با ذهن همخوانی دارد. زمانی که قره کلیسا را از دور تماشا می‌کنید، اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌کند، تعامل سیاه و سفید بودن ساختمان کلیساست.

معماری قره کلیسا بسیار خاص و منحصر به فرد بوده، تکنیک و حجم پردازی این کلیسا آن را به یکی از کم نظیرترین پرداخت‌های هنرهای تجسمی تبدیل کرده‌است.

این کلیسا به عنوان اولین کلیسای جامع جهان مسیحیت شناخته شده و ارمنی‌های ایران هر سال در روزهای آخر تیرماه و هفته اول مرداد ماه (تاریخ مراسم هر ساله متغیر است) در کلیسای تادئوس مقدس مراسم خاصی برپا می‌کنند. این مراسم با حضور ارمنیان و تعدادی از سفرای کشورهای مسیحی در ایران برگزار می‌شود.

  1. بنای یادبود چالدران

«سیه چشم» نام پیش‌تر شهر چالدران سرزمین دلاوران است که در سال 893 خورشیدی در جنگی نابرابر به نام چالدران در مقابل ارتش تمام مجهز عثمانی شکست خوردند. سیه چشم به پاس رشادت‌های بی شمار سربازان شجاع ایرانی به چالداران تغییر نام یافت. بنای یادبود چالدران، آرامگاهی شش گوشه از جنس آجر است که به پاس تمامی رشادت‌های وزیر شاه اسماعیل «سید صدرالدین» و سربازانش ساخته شده، این بنا از بیرون شش‌گوشه و از درون مدور است. در بیرون این آرامگاه آجری که سکوت معنوی خاصی آن را فرا گرفته، مجسمه صدرالدین با همان لباس رزم و شمشیر بر دست در جلوی مقبره‌اش بنا نهاده شده که یادآور رشادت بزرگمردان این دیار است.

  1. ارومیه

ارومیه، پاریس کوچک در شمال غربی ایران با پیشینه‌ایی تاریخی بیش از 3000 سال قدمت، بنا به گفته‌ی برخی مورخان زادگاه پیامبر باستانی ایران زرتشت است.

ارومیه یک شهر سرسبز با انبوهی از باغ‌های میوه همچون انگور، هلو، گردو و سیب و.. است. اما آن چیزی که این پاریس کوچک را در دنیا مشهور کرده، درختان بیدمشکی است که عطر و بویش در تمای کوچه‌های این شهر دوستداشتنی پیچیده است. این شهر سرسبز باستانی دارای آثار باستانی متعددی است که می‌توان به برخی از آن‌ها همچون مسجد جامع قدیمی ارومیه که زمانی آتشکده ساسانیان بوده، بنای سه گنبد و موزه ارومیه اشاره کرد.
بازار ارومیه یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این شهر است که در مرکز آن قرار دارد. این بنا دارای آثاری تاریخی از سه دوره صفویه، زندیه و قاجاریه است. در این بازار سنتی انواع مغازه‌های طلافروشی، لباس فروشی، بزازان و ادویه فروشی و.. وجود دارد. می‌توان در بازار سنتی ارومیه سوغاتی بسیار مشهور این شهر نقل بیدمشک را خریداری کرد. از جمله سوغاتی‌های دیگر ارومیه می‌توان به عرق بیدمشک آن اشاره کرد. ارومیه به شهر باغ‌های انگور نیز شهرت دارد. با توجه به وفور انگور در ارومیه، فراورده‌های انگور همچون آب انگور، سرکه انگور و از همه مهم‌تر شیره انگور که فوق العاده شیرین و مقوی است و به آن "دوشاب” می‌گویند نیز از جمله سوغاتی‌های این شهر زیبا و باصفاست.

یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و ساده ارومیه «گوزلمه» است. گوزلمه در زبان ترکی به معنای منتظر نشو است و معنای آن در این غذا این است که زیاد برای غذا منتظر نمی‌شوی و غذا خیلی زود آماده می‌گردد. مدت زمان صبر کردن برای این غذای خوشمزه کمتر از 5 دقیقه است. در تور ارومیه حتما این غذا را که با تخم مرغ و ماست و اندکی سیر آماده می‌شود را نوش جان کنید.

  1. دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه با سه ویژگی برتر، بزرگترین دریاچه داخلی ایران، بزرگ‌ترین دریاچه آب شور در خاورمیانه و ششمین دریاچه آب شور دنیا یکی از دریاچه های مهم ایران بوده و آب آن بسیار شور است. پارک ملی دریاچه ارومیه محل زندگی انواع باکتری و آرکئوباکتر، قارچ‌های میکروسکوپی، جلبک، گیاه، نرم‌تنان دو کفه‌ای، پرندگان، ۲۷ گونه خزنده و دوزیست و ۲۴ گونه از پستانداران است. در دریاچه ارومیه  دست کم ۴۷ گونه فسیل نیز یافته شده‌است.

این پارک ملی به عنوان منطقه تحت حفاظت توسط یونسکو به ثبت رسیده‌است. دریاچه ارومیه دارای بیش از ‌صد جزیره کوچک صخره‌ای است. این صخره ها محل توقف پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو،  پلیکان،  کفچه‌نوک،  اکراس،  لک‌لک،  اردک پیسه، نوک‌خنجری، چوب‌پا و مرغ نوروزی‌ هستند.

  1. گنبد سلطانیه

در مسیر برگشت به تهران به دیدار یکی دیگر از آثار ثبت شده ایران در یونسکو، گنبد سلطانیه یکی از شاهکارهای معماری ایران در دوره ایلخانی می‌روید. این گنبد به دستور «اولجایتو» پادشاه مغول مشهور به «سلطان محمد خدابنده» ساخته شد. گنبد نیلگون سلطانیه را شما از دور دست در دشت وسیع سلطانیه به راحتی می‌توانید ببینید. عظمت و زیبایی این گنبد دو پوشش به حدی است که توجه هر بیننده‌ای را ساعت‌ها به خود جذب خواهد کرد. بدنه اصلی گنبد و تمام ساختمان از آجر ساخته شده و گنبد با روکش کاشی‌های فیروزه‌ای و لاجوردی و به شیوه معرق‌کاری تزیین شده به گونه‌ای که گویی لباسی از فیروزه بر تن کرده‌است.
گنبد سلطانیه اولین گنبد دوجداره جهان است که نمونه ای قدیمی‌تر از آن وجود ندارد. ضخامت گنبد 160 سانتی متر و فضای داخلی بین دو پوسته 60 سانتی‌متر است. این بنا در برابر زلزله آسیب ناپذیر است. ویژگی‌های گنبد سلطانیه بسیار متنوع و فراوان است. یکی از این ویژگی‌ها هنر کاشی‌کاری بی‌نظیر این مکان است. از جمله ویژگی‌ها و کاربردهای این ساختمان می‌توان به کارایی بسیار جالب آن به عنوان ساعت آفتابی اشاره کرد. نوری که از سوراخ اصلی گنبد می‌تابد، نشان‌دهنده زمان ظهر، نوری که از پنجره‌های بزرگ می‌تابد نشان‌دهنده ساعت و نوری که از پنجره‌های کوچک می‌تابد، نشان‌دهنده حدود دقیقه است.
گنبد سلطانیه سومین گنبد بزرگ جهان، پس از گنبد کلیسای «سانتا ماریا دل فیوره» و گنبد مسجد «ایاصوفیه» است. ویژگی‌های این گنبد به قدری متنوع و فراوان بوده که به شما توصیه می‌شود، حتما به تماشای این گنبد خارق العاده بروید. تور تخت سلیمان این فرصت را به شما می‌دهد که در یک سفر سه و نیم روزه به تماشای این اثر باشکوه بروید.


بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل